top of page

Bike fitTING

20200608_153054.jpg
fit2fly+aerodynamica+windtunnel.jpeg
https___static.hbvl.be_Assets_Images_Upl

Bike Fitting

Tintelende vingers, een pijnlijk zitvlak, rug- en nekpijn, gevoelloze voeten... Allemaal kwaaltjes waarmee we liever niet in aanraking komen tijdens onze geliefde wieler uitstapjes. Via onze bike fitting zorgen we voor een ideale positie op jouw fiets. Een positie die het perfecte evenwicht vormt tussen de ideale power output, aerodynamica, comfort en stabiliteit.

Hoe gaan we te werk?

  • Intake gesprek: we kijken naar het verleden, we brengen de huidige situatie in beeld en kijken wat je persoonlijke wensen zijn. Op basis van deze informatie geven wij gepast advies en bekijken we welke aanpassingen noodzakelijk en mogelijk zijn.

  • Screening: iedere persoon is uniek en zit dus anders in elkaar. Aangezien de pedaalbeweging een repetitieve beweging is die ontzettend veel keren herhaald wordt gedurende een training, spreekt het voor zich dat we moeten zorgen dat deze beweging op maat is van jouw lichaam. We brengen je lichaam volledig in kaart waardoor we meer informatie krijgen over bepaalde aspecten waarmee we rekening dienen te houden bij de afstelling van jouw fiets.

  • Positionering: het echte fitting proces zelf. We gaan stapsgewijs te werk en bekijken de volgende zaken: positie van de schoenplaatjes, zadelhoogte en setback, ideale cranklengte, reach,  saddle to handlebar drop... Elke atleet is uniek, stapsgewijs werken we toe naar een positie die de perfecte balans geeft tussen stabiliteit, symmetrie en comfort. Het zoeken naar een optimale positie is vaak een dynamisch proces. Bij niet getrainde atleten raden we aan om stapsgewijs naar de optimale positie te evolueren omdat het lichaam tijd nodig heeft om zich aan te passen. 

  • Follow up: uiteraard is het belangrijk om het lichaam tijd te geven om zich aan te passen aan de nieuwe positie. Geef je lichaam de tijd en begin zeker niet zelf te sleutelen aan je positie. Wanneer er na 2 à 3 maanden nog een aanpassing dient te gebeuren bekijken we dit graag verder in een gratis follow up sessie.

Hoe

Prijzen:

Complete fitting: 200 euro (2de fiets: + 125 euro)

Afstelling schoenplaatjes: 30 euro

bottom of page